Lammkotletter med tomat- och lökstekt svamp

30 m + marinering
4
Lammkotletter med tomat- och lökstekt svamp
Foto: TV4
Från Mitt kök

Vitvinsmarinerade lammkotletter serveras med stekt svamp, tomat och lök samt potatis i ugn. Gott och enkelt.

16 mars 2015
Visa mer
30 m + marinering
4

Du behöver

  • 4 lammkotletter à 125-150 gram

Marinad

  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl färsk timjan, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja

Tomat- och lökstekt svamp

  • 300 g kantareller eller annan svamp
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 torkad hel peperoncino (chili)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Ugnsstekt potatis

  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl färsk rosmarin, hackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastplastpåsar. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
  2. Ta upp kotletterna, torka av med hushållspapper och snitta fettranden på ett par ställen.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kotletterna 3-5 minuter på varje sida.
  4. Tomat- och lökstekt svamp
    Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor. Skär tomaterna i små bitar.
  5. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter, tills ev. vätska kokat in. Ta upp och kasta peperoncinon.
  6. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Stek svampblandningen i ytterligare 5-10 minuter.
  7. Ugnsstekt potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Putsa eller skrapa potatisen och skölj den väl. Skär den i skivor. Lägg dem i en ugnsäker form eller långpanna smord med olivolja och låt dem steka i ugnen i ca 15 minuter. Strö över salt och hackad rosmarin.
  9. Servera kotletterna med den varma svampen överströdd med lite persilja och med de ugnsstekta potatisskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept