Kycklingpasta med citron

koket.se
Kycklingpasta med citron
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Kycklingpasta med citron

14 ingredienser

30 m

Enkel pastasås med kyckling, citron och hönsbuljong. Passar lika bra i matlådan.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kort pasta, till servering
  • 2-3 kycklingbröstfiléer
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ca 3 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 1 torkad peperoncini
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 0,5 citron, tunt skivad
  • 0,5 dl citron, färskpressad
  • 1 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad (helst bladpersilja)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. För att hålla kycklingskivorna varma under tiden som såsen tillreds, sätt in en ugnsform penslad med lite av olivoljan i ugnen.
  2. Skär filéerna i 2 centimeter tjocka skivor, salta och peppra dem på båda sidor.
  3. Häll mjölet på en tallrik och vänd kycklingskivorna i mjölet.
  4. Hetta upp olivolja och hälften av smöret med peperoncinon i en stor panna. Stek kycklingskivorna i
  5. omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor. Tillsätt ytterligare olja om det behövs och placera skivorna i den uppvärmda formen vart eftersom de är klara. Ta upp peperoncinon som kastas.
  6. Koka pasta till servering.
  7. Häll lite olivolja i samma stekpanna och fräs vitlöken i någon minut utan att den får färg. Häll i buljongen, tillsätt citronskivorna och låt såsen puttra under omröring tills den reducerats till ca 1,5 dl.
  8. Rör i citronsaft och kapris, och sjud tills såsen tjocknat något. Rör i smöret och strö sist i persilja.
  9. Vid serveringen skeda lite av såsen över kycklingskivorna.