Kycklingpasta med citron

30 m
4
Kycklingpasta med citron
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel pastasås med kyckling, citron och hönsbuljong. Passar lika bra i matlådan.

9 april 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 400 g kort pasta till servering
  • 2-3 kycklingbröstfiléer
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ca 3 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 0,5 citron, tunt skivad
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad (helst bladpersilja)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. För att hålla kycklingskivorna varma under tiden som såsen tillreds, sätt in en ugnsform penslad med lite av olivoljan i ugnen.
  2. Skär filéerna i 2 centimeter tjocka skivor, salta och peppra dem på båda sidor.
  3. Häll mjölet på en tallrik och vänd kycklingskivorna i mjölet.
  4. Hetta upp olivolja och hälften av smöret med peperoncinon i en stor panna. Stek kycklingskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor. Tillsätt ytterligare olja om det behövs och placera skivorna i den uppvärmda formen vart eftersom de är klara. Ta upp peperoncinon som kastas.
  5. Koka pasta till servering.
  6. Häll lite olivolja i samma stekpanna och fräs vitlöken i någon minut utan att den får färg. Häll i buljongen, tillsätt citronskivorna och låt såsen puttra under omröring tills den reducerats till ca 1,5 dl.
  7. Rör i citronsaft och kapris, och sjud tills såsen tjocknat något. Rör i smöret och strö sist i persilja. Vid serveringen skeda lite av såsen över kycklingskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept