Kyckling milanese

45 min
2
Kyckling milanese
Foto: tv4
45 min
2

Du behöver

  • ca 350 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 2,5 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 basilikablad, strimlade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa strösocker

Servering

  • kokt ris
  • 3 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
  2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
  3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
  4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
  5. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
  6. Förbered under tiden tomatsåsen. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull.
  7. Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg.
  8. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter för att reducera bort en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns).
  9. Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.
  10. Servera de panerade kycklingfilerna med kokt ris, tomatsåsen och garnera med parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept