Italiensk potatissallad med kronärtskocka och salsiccia

koket.se
Italiensk potatissallad med kronärtskocka och salsiccia
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Italiensk potatissallad med kronärtskocka och salsiccia

14 ingredienser

45 m

Fräsch italiensk potatissallad med kronärtskockor, sparris och fänkål. Servera med nystekt, färsk salsiccia.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 10 små färska potatisar
  • 200 g små marinerade kronärtskockor (burk)
  • 0,5 fänkål, finstrimlad
  • 12 rädisor, skivade eller i bitar
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • 50 g rucolasallad
  • 3 msk kapris

dressing

  • 0,75-1 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 2,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk mynta, strimlad
  • 1 msk basilika, strimlad
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skala potatisen. Koka den i saltat vatten (ca 1 tsk/liter), känn efter med en sticka om potatisen är färdig. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna. Om du vill ha salladen ljummen ska den bara ångas av. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  2. Blanda ner kronärtskockor, fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål. Häll dressingen över salladen. För att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga: skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
  4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med ytterligare lite olja och vinäger. Om du vill äta salladen kall, låt den stå och dra en stund innan den serveras.
  5. Stek salsiccian i lite olivolja och servera med den goda salladen.