Italiensk potatissallad med kronärtskocka och salsiccia

45 m
4
Italiensk potatissallad med kronärtskocka och salsiccia
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fräsch italiensk potatissallad med kronärtskockor, sparris och fänkål. Servera med nystekt, färsk salsiccia.

26 mars 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 4 salsiccia, helst färsk
  • 10 små färska potatisar
  • 200 g små marinerade kronärtskockor (burk)
  • 0,5 fänkål, finstrimlad
  • 12 rädisor, skivade eller i bitar
  • 1 liten rödlök, tunt strimlad
  • 50 g rucola
  • 3 msk kapris

Dressing

  • 0,75-1 dl olivolja av god kvalitet
  • 2,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk mynta, strimlad
  • 1 msk basilika, strimlad
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skala potatisen. Koka den i saltat vatten (ca 1 tsk/liter), känn efter med en sticka om potatisen är färdig. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna. Om du vill ha salladen ljummen ska den bara ångas av. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  2. Blanda ner kronärtskockor, fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål. Häll dressingen över salladen. För att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga: skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
  4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med ytterligare lite olja och vinäger. Om du vill äta salladen kall, låt den stå och dra en stund innan den serveras.
  5. Stek salsiccian i lite olivolja och servera med den goda salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept