Italiensk kycklinggryta

35 min
4
Italiensk kycklinggryta
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 8-10 sardellfiléer inlagda i olja
  • 4 msk olivolja
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1-2 torkad peperoncino (chili)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk oregano
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 15 urkärnade oliver, gärna både gröna och svarta
  • 2 msk kapris
  • finhackad bladpersilja, att strö över portionerna

Gör så här

  1. Finhacka lök och sardeller.
  2. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan (2 msk) i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna hastigt runt om så att de får fin färg, lyft sedan över dem till ett fat.
  4. Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinon, utan att de får färg. Ta upp och kasta peperoncinon.
  5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i vin och låt det ånga in. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris.
  6. Sjud kycklingen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över persilja och servera kycklinggrytan med ris, pasta eller en skiva gott lantbröd att doppa och ta upp den goda såsen med.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept