Carbonara, Paolo Robertos recept

30 min
4
Carbonara, Paolo Robertos recept
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pasta carbonara på Paolo Robertos vis. Äkta italiensk carbonara med rimmat fläsk och mycket parmesan och pecoriono. Ingen grädde här inte.

Spaghetti carbonara är tillsammans med pizzan den maträtt som blivit utsatt för den mest brutala misshandeln av alla italienska maträtter. När jag mot bättre vetande beställer in en carbonara på restaurang så brukar spaghettin flyta runt i en geggamoja av grädde, ägg och ost. Min variant knockar alla gräddsåser. /Paolo

24 oktober 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 2 krm salt
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, hel
  • 200 g bacon, strimlat eller rimmat fläsk i tärningar
  • 5 msk parmesanost, riven
  • 5 msk pecorino, riven
  • 1-1,5 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull.
  2. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar.
  4. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk.
  5. Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter.
  6. Ta upp vitlöken som kastas.
  7. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon.
  8. Rör om och dra kastrullen från värmen.
  9. Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar.
  10. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig.
  11. Rör ner resten av osten.
  12. Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept