Rökig aubergine- och paprikasallad med mynta

30 min
4
Rökig aubergine- och paprikasallad med mynta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad aubergine och paprika serveras med grillat pitabröd samt en rostad vitlöksdressing med mynta.

24 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Sallad

  • 2 stora auberginer, skura i 1 cm tjocka skivor
  • 2 röda paprikor, urkärnade och halverade
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar, efter smak
  • 2 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk nymald korianderfrön (eller 1,5 tsk malen koriander)

Dressing

  • 1 hel vitlök
  • 4 msk citronsaft
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk hackad färsk mynta
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 1 tsk spiskummin
  • flingsalt och nymalen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Rosta vitlöken till dressingen. Skär bort den övre delen på en hel vitlök, lägg vitlöken på folie och ringla över lite olja, salt och peppar. Svep sedan in den i folie och grilla tills den är mjuk.
  2. Blanda aubergine, paprika, olja, salt och peppar i en stor skål. Lägg sedan grönsakerna på den varmaste delen av grillen. Vänd dem en gång och grilla tills de är gyllenbruna ca 4-5 minuter på varje sida. Lägg sedan tillbaka dem i skålen.
  3. Medan grönsakerna ligger på grillen gnider du in pitabrödet med olja. Strö över koriander och lägg brödet på den svalare delen av grillen. Grilla till det är rostade och en aning sotiga (ca 2-3 minuter). Skär sedan dem i trekanter.
  4. När vitlöken har svalnat klämmer du ut alla vitlöksklyftor ur sina skal och blandar med pressad citron i en liten skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser till dressingen och blanda väl.
  5. Ringla dressingen över grönsakerna och vänd ihop med lätt hand. Lägg över på ett serveringsfat och servera med pitabrödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept