Sirapsstekt kålrot

Sirapsstekt kålrot
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g skalad kålrot
  • salt
  • 25 g smör
  • 2 msk sirap
  • 100 g grön sallad, blandade blad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smulad präst- eller sveciaost
  • 0,5 dl rostade pumpafrön

Gör så här

  1. Skär kålroten i jämna och grova stavar.
  2. Lägg i en vidkastrull med lite vatten i botten, salta lätt och klicka i smöret.
  3. Låt koka upp under lock, puttra sakta, när kålroten börjar bli mjuk lyfts locket av så att vätskan dunstar.
  4. Ringla över sirapen och låt kålroten brynas i smöret.
  5. Servera med en krispig sallad tossad med senapsvinägrett, rostade pumpafrön och smulad ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept