Wokad biff med sichuanpeppar

25 m
4
Wokad biff med sichuanpeppar
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lisa Lemke tar sig an det kinesiska köket och bjuder på en härlig biffrätt med massor av grönsaker.

9 mars 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 2 morötter
  • 0,5 kinakål
  • 1 kruka koriander
  • 5 salladslökar
  • 0,5 gurka
  • 2-3 msk sichuanpeppar
  • matolja
  • 600 g lövbiff
  • 3-5 msk japansk soja (ljus)
  • 3-5 msk shao xin vin (matlagningsvin)
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Skölj riset innan det kokas enligt förpackningen.
  2. Börja med att skala och hacka ingefäran och vitlöken fint. Fortsätt med att finhacka chili och skär moroten i mindre bitar. Strimla kinakålen och lägg allt åt sidan tillsammans.
  3. Fortsätt med toppingen, skär gurka, salladslök och koriander fint och låt vila till servering.
  4. Ta fram en mortel och krossa sechuanpepparn.
  5. Använd din största stekpanna, gärna med högkant, och stek ingefära, vitlök och chili i rikligt med matolja.
  6. När det mjuknat, slå på sichuanpepparn och låt det fräsa tillsammans med resten av grönsakerna, förutom toppingen.
  7. Slå på matlagningvin och soja och låt det koka in.
  8. Ta fram en till stekpanna och värm på den, salta och peppra biffen och låt den steka i matolja, i ca 10 sekunder på varje sida.
  9. Strimla lövbiffen och vänd ner den i grönsakspannan. Servera med ris och toppingen på gurka, koriander och salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept