Viltfärsbiffar med trattkantareller

Från Mitt kök

Viltfärsbiffar panerade i panko, asiatiskt ströbröd som ger en frasig yta. Servera biffarna med gröna ärtor och smörstekta trattkantareller.

Se fler recept från

Mitt kök


1 december 2012
Visa mer

Du behöver

Viltfärsbiffar med trattkantareller

  • 500 g viltfärs
  • 3 dl grädde
  • 3 st äggulor
  • 3 dl gröna ärtor
  • 200 g svamp t.ex. trattkantareller
  • 1-2 st bananschalottenlökar
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl ströbröd

Till stekning

  • Smör
  • Matolja

Gör så här

  1. Viltfärsbiffar med trattkantareller
    Lägg viltfärs i en bunke, knäck i äggulorna och tillsätt ströbrödet. Tillsätt grädden, lite i taget,
    under omrörning.
  2. Blöt händerna i lite vatten och forma biffar av viltfärsen. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
  3. Stek biffarna i en stekpanna på mellanvärme tills dom får en gyllenbrun frasig yta.
  4. Låt viltfärsbiffarna steka klart i ugnen på ca 130 grader i 10 minuter.
  5. Trattkantareller
    Hacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smör tillsammans med den hackade löken, tillsätt
    ärterna. Låt steka några minuter under omrörning. 
  6. Servera biffarna med stekta trattkantareller.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept