Viltfärsbiffar med trattkantareller

POPULÄRT
koket.se
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Viltfärsbiffar med trattkantareller

10 ingredienser

Viltfärsbiffar panerade i panko, asiatiskt ströbröd som ger en frasig yta. Servera biffarna med gröna ärtor och smörstekta trattkantareller.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Viltfärsbiffar med trattkantareller

  • 500 g viltfärs
  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 3 dl gröna ärtor
  • 200 g svamp (t ex trattkantareller)
  • 1-2 bananschalottenlökar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl ströbröd

Till stekning

  • smör
  • matolja

Gör så här

Viltfärsbiffar med trattkantareller

  1. Lägg viltfärs i en bunke, knäck i äggulorna och tillsätt ströbrödet. Tillsätt grädden, lite i taget,
  2. under omrörning.
  3. Blöt händerna i lite vatten och forma biffar av viltfärsen. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
  4. Stek biffarna i en stekpanna på mellanvärme tills dom får en gyllenbrun frasig yta.
  5. Låt viltfärsbiffarna steka klart i ugnen på ca 130 grader i 10 minuter.

Trattkantareller

  1. Hacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smör tillsammans med den hackade löken, tillsätt
  2. ärterna. Låt steka några minuter under omrörning.
  3. Servera biffarna med stekta trattkantareller.