Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa

Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ugnsstekta kycklingklubbor som får krispig yta med en panering på pumpakärnor. Servera med tomatquinoa och yoghurtröra.

21 mars 2013
Visa mer
30
4

Du behöver

Panerade kycklingklubbor

  • 4 kycklingklubbor (gärna små)
  • salt och peppar
  • 2 dl pumpakärnor, finhackade
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl vetemjöl

Tomatquinoa

  • 2 dl quinoa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 chili
  • 100 g urkärnade kalamataoliver
  • ca 10 sardellfiléer
  • 1 burk cocktailtomater på burk
  • 0,5 dl kaprisbär
  • salt och peppar
  • olivolja

Yoghurtröra

  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 70 g ruccola
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Panerade kycklingklubbor
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingen runt om. Rulla den först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i pumpakärnor så att kycklingklubborna är helt täckta med pumpakärnor när de är färdigpanerade. 
  3. Lägg kycklingen i en oljad ugnsform och stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Kycklingen är färdig när köttsaften från den är helt klar.
  4. Yoghurtröra
    Hacka ruccolan fint och blanda med yoghurt och parmesan. Smaka av såsen med salt och peppar och ställ åt sidan.
  5. Tomatquinoa
    Koka under tiden quinoa enligt anvisningar på paketet. Hacka lök, vitlök, oliver och sardeller.
  6. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, oliver, kapris och tomaterna.
  7. Låt koka samman och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Sväng runt den färdigkokta quinoan med tomatsåsen.
  8. Toppa med lite ruccola och servera tomatquinoan med kycklingklubbor och ruccola- och yoghurtsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept