Ugnsbakad fisk med rotfruktsstomp

ca 30 min
4
Ugnsbakad fisk med rotfruktsstomp
Foto: TV4
Från Mitt kök

Rotfrukter är både gott och billigt. Lisa Lemke gör ett härligt stomp på palsternacka, morot och potatis som hon spetsar till med olivolja och parmesan. Serveras med ugnsbakad fisk med tapenade och rucola.

26 januari 2015
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

Stomp

  • 400 g rotselleri
  • 400 g morot
  • 400 g potatis
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron, rivet skal från
  • salt och peppar

Fisk

  • 600 g filé av kolja, torsk eller annan vit fast fisk
  • 2-3 dl tapenade (köp färdig eller gör själv)
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve rucola
  • salt och peppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Förbered under tiden fisken. Byxa filéerna (dvs skär bort benen) och krydda med salt och peppar, ta inte för mycket salt då tapenaden är salt i sig.
  3. Hacka rucolan fint och lägg ihop filéerna dubbelvikta med ruccola emellan. Lägg fisken i en ugnsfastform och fördela tapenaden över fisken. Skär citronen i klyftor och lägg ner den mellan fiskpaketen.
  4. Baka fisken på 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Mosa de färdigkokta rotfrukterna med en potatisstomp och avsluta med att mosa ner olivolja, hackad basilika, rivet citronskal och riven parmesan så du får ett krämigt, grovt stomp.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera stompet med fisken och en härlig sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept