Torskgryta med kokosmjölk

25 m
4
Torskgryta med kokosmjölk
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 500 g torsk (gärna ”sopp-kött” från t ex stjärt eller bukslag, men filé går också bra)
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0,5 pkt sparrisbroccoli (eller 0,5 huvud vanlig broccoli)
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 pkt sockerärtor
  • 2-3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • kokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Skär fisken i jämnstora bitar och ställ åt sidan. Strimla morötter mycket fint. Skär ner broccolin i lite mindre buketter. Skala och hacka vitlök och ingefära fint. Strimla chilin och bananschalottenlöken. Dunka till citrongräset med baksidan av kniven så den mosas lätt och strimla resten fint.
  2. Hetta upp en kastrull med matolja, tillsätt currypasta, vitlök och schalottenlök samt citrongräs. Tillsätt morot och låt den fräsa med en kort stund innan du slår på kokosmjölken. Låt koka upp och sjuda ett par minuter, lägg sedan i broccolin.
  3. Strimla sockerärtor och salladslök fint. Hacka koriandern grovt. Smaka av curryn med fisksås eller salt och tillsätt skal samt saft från limen.
  4. Vänd ner fisken och låt den bara få gå med i några minuter beroende på hur stora bitar du skurit den i. Toppa med sockerärtor, salladslök och koriander och servera genast tillsammans med jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept