Torsk med kryddiga kikärtor

Torsk med kryddiga kikärtor
Foto: TV4
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g torsk (färsk eller fryst och tinad), skuren i portionsbitar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk harissa
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g kikärtor
  • 200 g haricot verts, frysta och tinade
  • 2-3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 1 citron
  • 1 kruka bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Strimla lök, vitlök och selleri. Skär haricots verts en gång på mitten och tärna moroten. 
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter. Slå på grönsaksbuljong, krydda med salt och peppar och låt koka upp.
  3. Skär under tiden fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. När grytan kokat på svag värme ca 5 minuter rör du om i grytan en gång ordentligt och lägger sedan fisken på toppen av grytan. Lägg på ett lock och låt stå i ca 10 minuter tills fisken är färdiglagad. 
  4. Pressa citron över allt och toppa med rikligt med hackad persilja. Servera gärna med couscous eller bulgur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept