Stekt torsk med surkål

koket.se
Stekt torsk med surkål
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Stekt torsk med surkål

8 ingredienser

25 min

Stekt torsk med surkål, stenbitsrom och smörsås på surkålspad.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé i 4 bitar
  • 400 g surkål med spad
  • 125 g smör
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk timjan, plockad
  • 0,5 bananschalottenlök, finhackad
  • 3 msk stenbitsrom
  • salt

Gör så här

  1. Krydda torsken med salt och stek den gyllene i smör.
  2. Värm upp surkålen och sila ca 1dl av spadet ned i en annan kastrull, tillsätt lök, timjan och kummin i spadet och koka upp.
  3. Tillsätt 125 gram smör i omgångar under vispning tills att du får en tjock emulsion.
  4. Tillsätt stenbitsrom i såsen och smaka av med salt.
  5. Servera torsken med såsen och surkålen! Gott och super enkelt.