Stekt gnocchi med fläskfärs

koket.se
Stekt gnocchi med fläskfärs
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Stekt gnocchi med fläskfärs

11 ingredienser

20 m

Enkel vardagsrätt med gnocchi, fläskfärs, morot, rosmarin och parmesan.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 förp rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, riven (eller grana padano)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala moroten och hacka den samt sellerin fint. Strimla plockad rosmarin.
  2. Koka gnocchin i 2-3 minuter i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Häll av vattnet och sväng runt dem med lite olivolja.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och bryn färsen. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri och fortsätt fräsa tills löken är mjuk.
  4. Rör ner rosmarin och låt fräsa med en kort stund och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och servera med parmesan på toppen.