Stekt gnocchi med fläskfärs

20 m
4
Stekt gnocchi med fläskfärs
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel vardagsrätt med gnocchi, fläskfärs, morot, rosmarin och parmesan.

20 april 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g gnocchi
  • 500 g fläskfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morot
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 påse rucola
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesan eller grana padano

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala moroten och hacka den samt sellerin fint. Strimla plockad rosmarin.
  2. Koka gnocchin i 2-3 minuter i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Häll av vattnet och sväng runt dem med lite olivolja.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och bryn färsen. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri och fortsätt fräsa tills löken är mjuk.
  4. Rör ner rosmarin och låt fräsa med en kort stund och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och servera med parmesan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept