Sötsur kyckling

30 m
4
Sötsur kyckling
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kycklinglårfiléer som serveras med hemkokt sötsursås, grönsaker och ris. God kinamat som du enkelt svänger ihop hemma.

9 mars 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 0,5 färsk ananas
  • 5 msk farinsocker
  • 1 dl risvin
  • 1 dl risvinäger
  • 0,5 dl japansk soja
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk honung
  • svartpeppar
  • salt
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Börja med att skala och hacka ingefäran och vitlöken fint. Skiva purjolöken tunt, samma med morötterna och tärna paprikan. Skala och skär ner ananasen i fina tärningar.
  2. Ta fram en vid stekpanna och värm på all vätska tillsammans med sockret, blanda hela tiden så det löser sig.
  3. Tillsätt ingefära och vitlök till såsen och låt det sjuda ihop till en lite tjockare sås.
  4. Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg i en skål och blanda upp med honung och 1 msk tamarindpasta, salt och svartpeppar. Vänd runt och stek i en egen stekpanna med matolja.
  5. Tillsätt alla grönsaker till den sötsura såsen och låt koka samman och avsluta med 1 msk tamarindpasta. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept