Snabbt knäckebröd med hasselnötter och majsmjöl

ca 25 min
Snabbt knäckebröd med hasselnötter
Foto: tv4
Från Mitt kök

Snabbt och knäckebröd med hasselnötter, linfrö, solroskärnor. Detta knäckebröd är glutenfritt och bakas på majsmjöl.

18 oktober 2013
Visa mer
ca 25 min

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 dl hett vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl grevéost, riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka hasselnöttern grovt och blanda i en bunke tillsammans med majsmjöl, solroskärnor, linfrö, vatten, rapsolja och ost.
  2. Ta sedan smeten och blanda ut på ett bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten tills den är ca 3 milimeter tjock.
  3. Dra bort det övre pappret och krydda med flingsalt.
  4. Baka i ugnen på 200 grader 20 minuter eller tills brödet börjat få fin färg. Ta ut ditt knäckebröd och låt det svalna innan du bryter det i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept