Snabblasagne med ricotta och tomat

koket.se
Snabblasagne med ricotta och tomat
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Snabblasagne med ricotta och tomat

16 ingredienser

25 m

Gör lasagne på 25 minuter! Lisa Lemkes vegetariska lasagne med ricotta och tomat är riktigt god snabbmat.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 500 g ricotta
  • 100 g valnötter, finhackade
  • 100 g bladspenat
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 peperoncini
  • 2 förp krossade tomater (eller cocktailtomater på konserv)
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja
  • 2-3 dl parmesanost, riven (grana padano eller annan smakrik ost)
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Hacka hälften av den gula löken, vitlök, selleri och morot och fräs i en kastrull med olivolja och peperoncino ett par minuter tills löken är mjuk.
  2. Slå på krossade tomater, krydda med socker, salt och nymalen svartpeppar och låt koka samman i ca 5 minuter.
  3. Fräs under tiden bladspenat i olivolja tillsammans med resten av den gula löken som du först strimlar. Tillsätt hackade valnötter, krydda med salt och peppar och dra av från värmen.
  4. Rör ner ricotta och 1 dl av den rivna osten.
  5. Koka pastaplattorna mjuka, det tar max 1 minut, i rikligt med saltat vatten.
  6. Varva pastaplattor, tomatsås och ricottaröran på tallrikar till en så kallad öppen lasagne och toppa med riven parmesanost. Servera med en härlig grönsallad.