Saffranssockerkaka

koket.se
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Saffranssockerkaka

10 ingredienser

Saffranssockerkaka med spritmarinerad frukt. Gott till julfikat!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kaka
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g torkad frukt
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl whisky

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ihop smeten.
  2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, saffran och mjölk.
  3. Rör ihop till en fin smet.
  4. Hacka den torkade frukten fint och lägg i en kastrull tillsammans med whiskeyn, koka upp.
  5. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
  6. Rör ned fruktblandningen i smeten.
  7. Smöra och strö vetemjöl i en springform. Häll upp smeten i formen.
  8. Baka saffranssockerkakan i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.