Råraka med rökt lax

20 min
4
Råraka med rökt lax
Foto: TV4
Från Mitt kök

Råraka med rökt lax och crème fraiche. Denna enkla rätt får vardagen att känns lite lyxigare.

8 oktober 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g potatis, fast och skalad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g rökt lax
  • 1 röd lök
  • 1 citron
  • olja
  • smör
  • salt
  • dill, plockad

Gör så här

  1. Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan.
  3. Tillsätt potatis, stek en i taget. Platta ut med stekspade så den är jämntjock.
  4. Stek på medelhög värme i ca 4 min per sida, den ska bli krispig på ytan.
  5. Krydda försiktigt med salt.
  6. Hacka löken fint och plocka några kvistar dill. Skär klyftor av citronen.
  7. Servera med creme fraiche, rödlök, rökt lax och en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept