Rabarbersmulpaj med flingsalt

Rabarbersmulpaj med flingsalt
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Enkel rabarbersmulpaj med smuldeg på havregryn. Flingsalt förstärker de goda smakerna i rabarberpajen.

11 maj 2013
Visa mer

Du behöver

  • 400 g rabarber i mindre bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär upp rabarbern i 2 cm stora bitar.
  2. Lägg ut rabarbern botten av en pajform och slå ca 1 dl socker över. Blanda runt.
  3. Blanda smör, vetemjöl, resterande socker och havregryn i en bunke. Blanda samma till en smulig deg och täck rabarbern.
  4. Baka rabarbersmulpajen i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept