Peppriga kycklingvingar med citrussalsa

koket.se
Peppriga kycklingvingar med citrussalsa
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Peppriga kycklingvingar med citrussalsa

11 ingredienser

Kryddiga kycklingvingar som serveras med en fräsch apelsin- och citronsalsa.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g kycklingvinge
  • 3 dl sirap
  • 1 dl ättika
  • svartpeppar

Salsa

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 100 g salladslök
  • 1 mango
  • 0,5 gurka
  • 1 chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka ihop sirap och ättika till en simmig och karamellig konsistens. Krydda rikligt med nymald svartpeppar.
  2. Sväng runt kycklingvingarna i glacen och krydda med salt.
  3. Stek kycklingvingarna i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
  4. Salsa
  5. Skala och kärna ur mangon. Tärna fruktköttet fint.
  6. Hacka gurka, chili och salladslök fint.
  7. Skala och filéea ur citronen och apelsinen. Krama ur saften ur citrusfrukterna.
  8. Blanda ihop allt och smaka av med sirap, olivolja och salt.