Peppriga kycklingvingar med citrussalsa

Peppriga kycklingvingar med citrussalsa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 100 g kycklingvingar
  • 3 dl sirap
  • 1 dl ättika
  • Svartpeppar

Salsa

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 100 g salladslök
  • 1 mango
  • 0,5 gurka
  • 1 chili
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka ihop sirap och ättika till en simmig och karamellig konsistens. Krydda rikligt med nymald svartpeppar.
  2. Sväng runt kycklingvingarna i glacen och krydda med salt.
  3. Stek kycklingvingarna i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
  4. Salsa Skala och kärna ur mangon. Tärna fruktköttet fint.
  5. Hacka gurka, chili och salladslök fint.
  6. Skala och filéea ur citronen och apelsinen. Krama ur saften ur citrusfrukterna.
  7. Blanda ihop allt och smaka av med sirap, olivolja och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept