Pasta med tonfisk och citron

20 min
4
Pasta med tonfisk och citron
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spagetti
  • 1 stor burk tonfisk i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stor gul lök
  • 1 peperoncino
  • 1 dl små kaprisbär
  • 3 nävar rucola
  • 0,5 citron
  • 1,5 dl parmesan, finriven
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  2. Hacka under tiden vitlöken och strimla löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, vitlök och peperoncino tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt tonfisken som du först låtit rinna av från oljan. Fräs alltsammans tillsammans med kapris. Späd med lite av pastavattnet så att du får en lite såsig karaktär.
  4. Hacka rucolan grovt och vänd ner detta i såsen tillsammans med saft och skal från citronen samt hälften av parmesanen. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  5. Sväng runt med pastan och toppa med parmesan och eventuellt mer rucola och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept