Pasta med julskinka och brysselkål

koket.se
Pasta med julskinka och brysselkål
Foto: tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Pasta med julskinka och brysselkål

7 ingredienser

15 min

Citrondoftande pasta med julskinka, brysselkål och färska örter. Gott på rester från julbordet!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g tagliatelle
  • 400 g skinka (använd gärna överbliven julskinka)
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g brysselkål
  • En kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg.
  3. Tärna skinka och skär brysselkålen i bitar.
  4. Fräs brysselkålen tillsammans med vitlöken.
  5. Tillsätt skinkan och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt crème fraiche och riv över citronskal.
  7. Häll av pastan och blanda ner den i stekpannan tillsammans med såsen.
  8. Toppa med hackad timjan.