Panzanella

Panzanella - toskansk brödsallad
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Panzanella är en toscansk sallad med rivet bröd, tomater, oliver och basilika. Perfekt att laga när du har dagsgammalt bröd hemma!

13 maj 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g dagsgammalt surdegsbröd i bitar
  • 4 tomater
  • 4 cm gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl plockade blad av basilika och persilja
  • 2 tsk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att rosta båda paprikan i ugnen: dela och skär bort kärnorna. Skär i 1,5 centimeter stora strimlor. Ringla lite olivolja över och baka i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Skär resten av grönsakerna, tomaterna och gurkan i kuber och strimla löken tunt. Lägg sedan i en stor salladsskål.
  3. Salta och peppra grönsakerna i skålen.
  4. Riv vitlöksklyftan över salladen, tillsätt kapris och rödvinsvinäger efter smak, ca 2 msk.
  5. Blanda runt och tillsätt olivoljan.
  6. Skär eller riv brödet i bitar och blanda ner.
  7. Avsluta med plockade färska örter och paprikan från ugnen. Skala paprikan om du vill innan den går i salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept