Pancettapizza

koket.se
Pancettapizza
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Pancettapizza

11 ingredienser

30 min

Pizza på köpedeg toppad med grönkål och pancetta.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pizzadeg
  • 80 g pancetta
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk kummin
  • 200 g lagrad ost, riven
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1,5 dl crème fraîche
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg ut pizzadegen på en ugnsplåt.
  2. Skiva löken och skär bort stammarna på grönkålen. Skär kålen i mindre bitar.
  3. Stek lök, kål och kummin i stekpanna med smör.
  4. Stryk ut crème fraiche på degen, toppa med ca 70 % av osten.
  5. Sprid den stekta kålen och löken över pizzan.
  6. Lägg ut panchettan och den sista osten på toppen.
  7. Baka i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.