Ostfyllda pannbiffar

koket.se
Ostfyllda pannbiffar
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ostfyllda pannbiffar

13 ingredienser

20 m

Superenkel middag med fetaostfyllda pannbiffar och smörstekt purjolök.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk salt
  • 1 förp fetaost
  • färsk oregano
  • purjolök
  • citron
  • salt
  • strösocker
  • smör
  • olivolja

Gör så här

  1. Arbeta ihop färs, grädde, koncentrerad kalvfond, ägg, oregano, salt och peppar till en smet. Låt färsen svälla en liten stund.
  2. Strimla purjolöken grovt och stek i smör. Smaka av med salt, en nypa socker och lite pressad citron.
  3. Forma pannbiffar, tryck i en liten bit fetaost och slut igen.
  4. Stek pannbiffarna i smör. Ös med smör under tiden du steker.
  5. Servera pannbiffarna med purjolöken.