Örtpanerad strömming

15 min
4
Örtpanerad strömming
Foto: TV4
15 min
4

Du behöver

  • ca 12 strömmingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk torkad vinterkyndel
  • 2 msk torkad dill
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingsfiléerna och krydda med salt och peppar.
  2. Rör samman de torkade örterna och ströbrödet.
  3. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och slutligen örtströbrödet.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek strömmingen gyllenbrun på båda sidor. Servera med potatismos eller varför inte på knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept