Mazarintårta

Mazarintårta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mitt köks recept på mazarintårta. Gör en stor tårta istället för små mazariner!

I videoklippet ovan
Se Lisa och Tommy baka mazarintårta
Se fler recept från

Mitt kök


4 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 400 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 5 st ägg

Glasyr

  • 200 g florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 0,25 dl vatten

Gör så här

  1. Deg
    Blanda smör och ägg i en bunke. Tillsätt vetemjöl, socker och vaniljsocker.
  2. Blanda noggrant till en fin deg. Tryck ut degen i en springform.
  3. Fyllning
    Riv mandelmassan grovt, blanda i smöret och äggen, ett ägg i taget, under omrörning.
  4. Häll fyllningen i springformen och grädda i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalan ordentligt.
  6. Glasyr
    Blanda florsocker, citronsaft och vatten. Lite vatten i taget tills glasyren fått en bra konsistens.
    Stryk ut glasyren på mazarinkakan och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept