Mac 'n' cheese med rostad majssallad

Mac 'n' cheese med rostad majssallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Mac 'n' cheese med rostad majssallad

16 ingredienser

45 min

Macaroni and cheese - en klassisk amerikansk favorit. Här i gratängform med färskost, fetaost och parmesan. Välkommen till osthimlen!

Ingredienser

portioner
  • 400 g makaroner (eller gnocchi)
  • 1 gul lök (stor)
  • olivolja
  • 1 förp bacon
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färskost
  • 1 förp fetaost, grovriven
  • 150 g parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

sallad

  • 2 kokta majskolvar
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • olja
  • 1 gemsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av.
  3. Skala och strimla löken. Hetta upp en vid kastrull med olja och fräs lök tills den är mjuk.
  4. Tillsätt strimlad bacon och låt fräsa med tills baconet börjar få färg.
  5. Ta bort stekpannan från värmen och rör ner grädde, färskost, fetaost och parmesan. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner pastan och fördela sedan blandningen i 4 ugnssäkra portionsformar eller en stor, vid
  7. ugnsform.
  8. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills gratängen har fått en fin gyllene färg.
  9. Gör under tiden salladen. Skär av majskornen från kolvarna, låt det gärna bli lite större bitar av majsen.
  10. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök och paprika samt majs på hög värme tills både vitlök och majs börjar få ordentligt med färg, de ska bli ordentligt rostade.
  11. Vänd ner morötterna och låt dem bli varma och ta del av alla smaker. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med plockad gemsallad. Servera till mac n cheesen.