Lövbiff med pepparrot och potatispuré

koket.se
Klassisk lövbiff med pepparrot och potatispuré
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Lövbiff med pepparrot och potatispuré

7 ingredienser

Klassisk lövbiff med potatispuré. Servera med riven pepparrot och en äggula.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 lövbiffar, tunt utbankade
  • 4 äggulor
  • 200 g färsk pepparrot
  • 700 g fast potatis
  • ca 4 msk smör
  • ca 3 dl gräddmjölk
  • matolja

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Riv pepparoten på rivjärn.
  3. Häll av potatisen och låt den ånga av så den inte är blöt eller fuktig.
  4. Pressa den kokta potatisen genom en finmaskig sil för att unvika klumpar.
  5. Håll potatisen varm och vispa ner smöret, använd den mängd smör ni föredrar.
  6. Försök att hålla allt varmt genom att behålla på spisen, men akta så det inte bränns. Blanda ner gräddmjölken, lite i taget. Blanda till önskad konsistens.
  7. Separera äggulorna från vitan och spara hela äggulor i skalet.
  8. Klappa in lövbiffarna med lite matolja, salta och peppra.
  9. Stek sedan lövbiffen i en väldigt het stekpanna. Stek hastigt, ca 30 sekunder på ena sidan och 15 sekunder på andra.
  10. Lägg upp lövbiffen på tallrik, placera en hög med riven pepparrot på biffen och avsluta med att ställa dit halva äggskalet med äggulan till.
  11. Servera med purén och låt gästerna slå ut äggulan över biffen och pepparroten.