Lisa Lemkes sillsallad

20 min + 1 dygn
10 - 12
Lisa Lemkes sillsallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Sillsallad med rödbetor, potatis, äpple och ättiksgurka är ett riktigt gott inslag på julbordet. Enkel att göra är den också.

22 december 2014
Visa mer
20 min + 1 dygn
10 - 12

Du behöver

  • 2 ursaltade sillfiléer
  • 6-8 hela inlagda rödbetor
  • 1 hel ättiksgurka
  • 3 kokta potatisar
  • 2 äpplen, ex Ingrid Marie
  • 2-2,5 dl spad från de inlagda rödbetorna
  • 1 gul lök
  • salt och vitpeppar
  • kokt ägg, till servering

Gör så här

  1. Hacka lök, ättiksgurka, rödbetor och sill fint. Kärna ur äpplena och skär dem och potatisen i riktigt små, fina tärningar.
  2. Blanda samman allt ordentligt med rödbetsspadet. Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i en stor plastburk med tillhörande lock.
  3. Låt stå i kylskåp i minst 1 dygn, rör gärna om någon gång under tiden. Smaka av sillsalladen igen och dekorera eventuellt med hackat, kokt ägg vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept