Laxnuggets med tartarsås

30 min
4
Laxnuggets med tartarsås
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5-1 tsk cayennepeppar
  • ca 3 dl pankoströbröd
  • rikligt med matolja till stekning

Tartarsås

  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl inlagd gurka (eller cornichonger), finhackad
  • 0,5 dl små kapris, finhackade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar

Till servering

  • kokt potatis
  • grönsallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Börja med såsen. Hacka löken och dillen fint. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i mindre bitar (ca 3 x 3 cm) och krydda med salt och peppar runt om.
  3. Blanda mjöl och cayennepeppar i en skål. Vispa upp ägg i en annan och avsluta med pankoströbröd i en tredje skål.
  4. Doppa först laxen i mjöl, sedan ägg och slutligen panko så att den täcks helt av ströbrödet.
  5. Stek laxen i ca 5 minuter i rikligt med olja tills den fått fin färg runt om.
  6. Servera med tartarsåsen, citronklyftor samt kokt potatis och grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept