Kyckling med rotfrukter i långpanna

koket.se
Kyckling med rotfrukter i långpanna
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kyckling med rotfrukter i långpanna

12 ingredienser

40 m

Kyckling med rotfrukter i långpanna med god smak av citron och honung. Enkelt och smart att laga hela middagen i ugnen!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling med rotfrukter i långpanna

  • 4 kycklingklubbor
  • 4 potatisar (stora)
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 400 g rotselleri
  • 200 g gulbeta
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 citron
  • 1 dl honung
  • salt
  • peppar
  • 200 g svarta oliver utan kärnor

Gör så här

Kyckling med rotfrukter i långpanna

  1. Skala och skär ner alla grönsaker och rotfrukter i samma storlek.
  2. Lägg alltsammans i en långpanna eller en stor ugnsform.
  3. Hetta upp honung i en kastrull på låg värme och riv ner citronskal samt saft. Rör runt hela tiden så inte honungen bränner fast.
  4. Dela kycklingklubborna på mitten.Skär i leden, då kommer du lätt igenom (använd en separat skärbräda till kycklingen).
  5. Placera kycklingen på de skurna rotfrukterna i långpannan.
  6. Ringa honungsglazen över hela långpannan.
  7. Salt och peppra efter smak.
  8. Ställ långpannan i ugnen, ca 210 grader i ungefär 30 minuter. Det är viktigt att kycklingen är klar så kolla att den är vit i köttet.
  9. Servera ugnskycklingen med grovt hackade oliver och nyhackade örter.