Kyckling med rotfrukter i långpanna

40 m
4
Kyckling med rotfrukter i långpanna
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Kyckling med rotfrukter i långpanna

  • 4 kycklingklubbor
  • 4 stora potatisar
  • 4 morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 400 g rotselleri
  • 200 g gulbeta
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 stor citron
  • 1 dl honung
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g urkärnade svarta oliver

Gör så här

  1. Kyckling med rotfrukter i långpanna
    Skala och skär ner alla grönsaker och rotfrukter i samma storlek.
  2. Lägg alltsammans i en långpanna eller en stor ugnsform.
  3. Hetta upp honung i en kastrull på låg värme och riv ner citronskal samt saft. Rör runt hela tiden så inte honungen bränner fast.
  4. Dela kycklingklubborna på mitten.Skär i leden, då kommer du lätt igenom (använd en separat skärbräda till kycklingen).
  5. Placera kycklingen på de skurna rotfrukterna i långpannan.
  6. Ringa honungsglazen över hela långpannan.
  7. Salt och peppra efter smak.
  8. Ställ långpannan i ugnen, ca 210 grader i ungefär 30 minuter. Det är viktigt att kycklingen är klar så kolla att den är vit i köttet.
  9. Servera ugnskycklingen med grovt hackade oliver och nyhackade örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept