Korvpanna "allt-i-ett"

koket.se
Korvpanna "allt-i-ett"
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Korvpanna "allt-i-ett"

12 ingredienser

45 m

Enkel korvpanna med äpplen, rotfrukter och bacon som sköter sig själv i ugnen. Servera med pepparrotskräm.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 4 fasta potatisar (t ex asterix)
  • 2 palsternackor
  • timjan (färsk)
  • 1 förp bacon
  • färsk korv (gärna grov lätt rökt korv med lite örter)

Pepparrotskräm

  • 3 dl gräddfil
  • 2-3 msk grovkornig senap
  • ca 1 msk färsk pepparrot
  • ca 1 msk honung
  • salt

Gör så här

  1. Häll matolja i en ugnsform.
  2. Klyfta två rödlökar. Klyfta potatisen. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
  3. Lägg allt i ugnsformen och sprinkla över ytterligare lite olja.
  4. Salta och peppra. Riv ner färsk timjan och baka in det med allt så det får smak.
  5. Baka i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  6. Rör ihop gräddfil, grovkornig senap, färsk pepparrot och honung till en senapskräm. Smaka av med salt.
  7. Klyfta äpplen. Strimla bacon grovt. Skär korven i grova bitar.
  8. Tillsätt äpplen, bacon och korv och låt gå i ugnen i ytterligare 15-20 minuter.
  9. Toppa med lite timjan och servera med senapskrämen.