Kladdkaka med kaffe och romgrädde

kladdkaka med kaffe och romgrädde
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kladdkaka med kaffe och mörk choklad som ger extra god smak. Servera din kladdkaka med romspetsad grädde.

10 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Kladdkaka med kaffe och romgrädde

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 3 msk starkt kaffe
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk rom

Gör så här

  1. Kladdkaka med kaffe och romgrädde
    Sätt ugnen på 185 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker.
  2. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält
  3. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
  4. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.
  5. Vispa grädden och smaksätt med rom.
  6. Servera din kladdkaka med grädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept