Kladdkaka med kaffe och romgrädde

koket.se
kladdkaka med kaffe och romgrädde
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kladdkaka med kaffe och romgrädde

9 ingredienser

Kladdkaka med kaffe och mörk choklad som ger extra god smak. Servera din kladdkaka med romspetsad grädde.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Kladdkaka med kaffe och romgrädde

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 3 msk kaffe, starkt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk rom

Gör så här

Kladdkaka med kaffe och romgrädde

  1. Sätt ugnen på 185 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker.
  2. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält
  3. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
  4. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.
  5. Vispa grädden och smaksätt med rom.
  6. Servera din kladdkaka med grädden.