Kalvstek med sparrissallad

Kalvstek med sparrissallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kalvstek med sparrissallad och gremolatapotatis, potatissallad med smak av persilja, vilök och citron.

9 maj 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kalvstek
  • 16 gröna sparrisar
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner
  • 2 dl plockade persiljeblad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 100 g smör
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Putsa till kalvsteken och ta bort alla senor men behåll fettet.
  2. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Stek den runt om hela i en varm stekpanna i både smör och olja.
  4. När hela steken fått yta får den gå klart ugnen. 100 grader i ca 1,5 timmar.
  5. När steken är 60 grader i mitten är den klar att ta ut. Låt sedan steken vila på skärbrädan innan den skärs upp.
  6. Koka potatisen i saltat vatten.
  7. Skär bort bottenändarna på sparrisen och dela ner den i mindre delar.
  8. Hacka vitlök och persilja fint och blanda med rivet citronskal så är gremolatan klar. Skiva schalottenlöken i tunna ringar och stek sparrisen på hög värme i olja.
  9. Slå upp sparrisen i en skål och toppa med löken och saften från en citron.
  10. Häll av vattnet från potatisen, lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt smöret. Låt smöret smälta och blanda ner gremolatan, sväng runt så allt blandas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept