Jordärtskocksoppa

POPULÄRT
koket.se
Jordärtskocksoppa
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Jordärtskocksoppa

10 ingredienser

20 min

 Jordärtkockssoppa med päron och timjan. Lyxig men enkel soppa att äta som förrätt eller varmrätt.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g jordärtskocka, skalade
  • 10 cm purjolök, skivad (det vita)
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 0,5 päron, skalat
  • 1,2 l hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • 2 kvistar timjan
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Skiva jordärtskockor och päron, fräs dem tillsammans med lök och vitlök i smör tills löken mjuknat.
  2. Häll på hönsbuljong och koka grönsakerna mjuka, tillsätt mjölk och grädde och koka upp.
  3. Mixa soppan med timjan i en blender, smaka av med salt.