Jordärtskocksoppa

20 min
4
Jordärtskocksoppa
Foto: TV4
Från Mitt kök

 Jordärtkockssoppa med päron och timjan. Lyxig men enkel soppa att äta som förrätt eller varmrätt.

Se fler recept från

Mitt kök


23 oktober 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 300 g skalade jordärtskockor
  • 10 cm purjolök, den vita delen, skivad
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 0,5 st päron, skalat
  • 1,2 l hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • 2 kvistar timjan
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skiva jordärtskockor och päron, fräs dem tillsammans med lök och vitlök i smör tills löken mjuknat.

  2. Häll på hönsbuljong och koka grönsakerna mjuka, tillsätt mjölk och grädde och koka upp.
  3. Mixa soppan med timjan i en blender, smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept