Indisk kycklinggryta med yoghurtraita

koket.se
Indisk kycklinggryta med yoghurtraita
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Indisk kycklinggryta med yoghurtraita

26 ingredienser

1 h 15 m

Smakrik gryta med kyckling, grönsaker, ingefära, vindaloocurry och kokosmjölk.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 40 g färsk ingefära
  • 200 g morot
  • 250 g blomkål
  • 1,5 msk vindaloocurry
  • 400 g kikärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • olja
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • sötmandel, hackad
  • färsk koriander
  • 3 dl basmatiris

Yoghurtraita

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 krm malen spiskummin

naanbröd

  • naanbröd
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Hacka purjolök och morot. Skala och finhacka ingefära och två vitlöksklyftor. Skär blomkål i grova bitar.
  2. Strimla kycklinglårfiléerna.
  3. Fräs kycklingen tillsammans med olja, smör och curry i en gryta.
  4. Tillsätt grönsakerna, kikärtor, grönsaksbuljong och kokosmjölk.
  5. Smaka av med salt.
  6. Tillaga i ugn på 200 grader ca 60 minuter.
  7. Gör yoghurtraita genom att blanda yoghurt med urkärnad och finhackad gurka, finhackad mynta, riven vitlök och spiskummin.
  8. Bryn smör och riv ner en vitlöksklyfta.
  9. Pensla naanbröd med vitlökssmöret och värm i ugnen på 200 grader ca 3-4 minuter.
  10. Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt resten av yoghurten.
  11. Servera med ris, yoghurtraita och varma naanbröd. Toppa med hackad mandel och koriander.