Indisk kycklinggryta med yoghurtraita

1 h 15 m
4
Indisk kycklinggryta med yoghurtraita
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smakrik gryta med kyckling, grönsaker, ingefära, vindaloocurry och kokosmjölk.

6 april 2015
Visa mer
1 h 15 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 40 g färsk ingefära
  • 200 g morot
  • 250 g blomkål
  • 1,5 msk vindaloocurry
  • 400 g kikärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • olja
  • 2-3 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • hackad sötmandel
  • färsk koriander
  • 3 dl basmatiris

Yoghurtraita

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe mynta
  • 1 nypa mald spiskummin

Naanbröd

  • naanbröd
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Hacka purjolök och morot. Skala och finhacka ingefära och två vitlöksklyftor. Skär blomkål i grova bitar.
  2. Strimla kycklinglårfiléerna.
  3. Fräs kycklingen tillsammans med olja, smör och curry i en gryta.
  4. Tillsätt grönsakerna, kikärtor, grönsaksbuljong och kokosmjölk.
  5. Smaka av med salt.
  6. Tillaga i ugn på 200 grader ca 60 minuter.
  7. Gör yoghurtraita genom att blanda yoghurt med urkärnad och finhackad gurka, finhackad mynta, riven vitlök och spiskummin.
  8. Bryn smör och riv ner en vitlöksklyfta.
  9. Pensla naanbröd med vitlökssmöret och värm i ugnen på 200 grader ca 3-4 minuter.
  10. Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt resten av yoghurten.
  11. Servera med ris, yoghurtraita och varma naanbröd. Toppa med hackad mandel och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept