Honungsstekt torsk med nypondressing

30 min
4
Honungsstekt torsk med nypondressing
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 3 msk honung
  • 3 msk soja
  • 2 dl nyponsoppa
  • 2 msk finskuren ingefära
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 8 små morötter, skivade i 2 cm bitar
  • 1 kålrot, i kuber om 2x2cm
  • 0,25 huvud kinakål, finstrimlad
  • olja och salt

Gör så här

  1. Lägg kålrot och morötter i ugnsfast form och ringla över olja och salt och rosta i ugn på 225 grader tills de har fin färg.
  2. Blanda under tiden samman nyponsoppa, ingefära, chili, vinäger och honung till en dressing.
  3. När rotfrukterna är klara, blanda dem med kinakål och nypondressing, smaka av med salt.
  4. Blanda samman soja och honung.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek torsken på hög värme och tillsätt honung och sojablandningen. Låt koka in och glacera men låt den inte bränna.
  6. Stek torsken till 40 grader innertemperatur och servera genast med rotfruktsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept