Gnocchi med fläsk och ärtor

40 min
4
Gnocchi med fläsk och ärtor
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

Gnocchi

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 500 g kokt potatis

Tillbehör

  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 200 g fläsk, strimlat
  • 50 g smör
  • salt
  • 2 tsk kryddpeppar, mortlad
  • 1 dl frysta lingon, osockrade
  • 2 dl frysta ärtor

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med kokande vatten.
  2. Låt ärtor och lingon tina i varsin skål.
  3. Gnocchi
    Pressa potatisen genom en press eller sil. Blanda med salt, mjöl och ägg till en smidig deg.
  4. Lägg degen på ett mjölat bord och rulla långa strängar, ca 1,5 cm breda.
  5. Skär degen i ca 2 cm långa "stubbar".
  6. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet, när de flyter upp till ytan är de klara men låt alla komma upp innan du plockar ur gnocchin. Låt rinna av på tallrik.
  7. Stek fläsk och purjolök i en het panna med smör.
  8. Tillsätt ärtor och kokt gnocchi i pannan.
  9. Mot slutet, tillsätt nymald kryddpeppar. Servera med lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept