Frittata med spenat, lök och skinka

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 3 dl kokt pasta (kan i stort sett vara vilken pasta som helst)
  • olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 peperoncino
  • 200 g rökt skinka, tärnad
  • 2 dl smakrik ost, grovriven med bra smältegenskap
  • 8 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, gärna grillfunktion.
  2. Strimla lök och hacka vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn). Täck botten med rikligt med olivolja och stek lök och peperoncino och stek tills löken är mjuk. Lägg i bladspenat och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt vitlök, pasta och skinka och låt fräsa med ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Knäck äggen i en skål och rör om med en gaffel så de slås sönder. Tillsätt mjölk och grädde samt salt och peppar och vispa samman slarvigt.
  4. Häll äggsmeten över fräset, rör om försiktigt och grädda frittatan på svag värme utan omrörning tills äggblandningen precis sätter sig, det tar ca 10-12 minuter. (Beroende på hur stor stekpanna du har.)
  5. Fördela den rivna osten över frittatan och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 10-15 minuter eller till dess att ytan fått en fin, gyllene färg. Servera genast med en fräsch grönsallad, gärna med lite örter i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept